Hem/Egenutgivning

Ge ut i egen regi

Fördelen med egenutgivning, att ge ut dina böcker i egen regi, i formen av ett indie-förlag,  är att det är du själv som har kontroll över hela processen, från manus, till tryckt bok och inte minst till marknaden.

Ytterligare en fördel är att du slipper redogöra för försäljningssiffrorna på regelbunden basis till någon annan, extern ägare.

Har du haft tankar om att ge ut din bok själv? Skulle du vilja ge ut din bok på ditt alldeles egna förlag? Trött på att oroligt vänta på antagnings- eller refuseringsbesked?

Då kan du anlita FRIA ORD media som stödjer dig på vägen.

Egenutgivning

Så du vill ge ut en bok

Du drömmer om att få din bok publicerad. Låt dig inte tyngas ned av att vänta på besked. Ta egna initiativ, var proaktiv som det heter. Gör slag i saken och ge ut din bok på egen hand. Fast det betyder inte att du behöver göra allt själv. Det finns hjälp att få.

Självklart behövs allt från hårt arbete till vilja, beslutsamhet och en klart uttalad avsikt för att publiceringen av ditt manus, ditt verk – din alldeles egna bok – ska bli verklighet.

Till saken hör att det idag är förhållandevis lätt att publicera sin bok på eget förlag.

För dig som vill ge ut i egen regi tillhandahåller FRIA ORD media  en mängd olika tjänster. Här får du ett stabilt stöd i processen att etablera ditt egna förlag.

Är det hög tid att vara självständig, independant? FRIA ORD media stödjer dig som vill ge ut dina böcker på eget så kallat indie-förlag. Vi gör det  under hela eller delar av resan. Hur mycket är du beredd att, och vill du, göra själv? Nu är det du bestämmer!

När är det dax?

Då du anser att din bok förtjänar att ges ut.

Inte minst då du håller på att tappa modet för att du blivit refuserad, kanske inte bara en gång. Undvik att ta refuseringar personligt! De stora förlagen har mängder av manus att ta ställning till.

Istället för att bara invänta ett kanske positivt antagningsbesked – ge ut din bok på ditt egna förlag. Det kan vara det bästa du gjort. Alldeles särskilt som du själv ser till att få ut din bok på marknaden. Det kan vara ett alldeles utmärkt sätt för de större förlagen att få en möjlighet att uppmärksamma dig som författare.

Från ax till limpa

Du får stöd genom hela skapandeprocessen fram till lansering och marknadsföring.

FRIA ORD media ger dig hjälp med att upprätta både en lanserings- och marknadsplan.

Du får bolla dina idéer och du får vägledning i hur du kan nå ut till läsare och bokhandlare.

Din författarcoach

I Helena Kohlberg hittar du rätt samarbetspartner för arbetet med planeringen av lanseringen av din bok. Tillsammans planerar vi ditt arbete!

Vi arbetar med allt från brainstorming, att förlösa skrivkramper, till publicering, lansering och marknadsföring av ditt verk!

FRIA ORDmedia hjälper dig när du behöver spika följande: När? Var? Hur? och till Vem?

Författarporträtt

Då du så önskar, sammanställer FRIA ORD media ditt författarporträtt med allt från text, bild och/eller en video, till dina utgivna titlar, information om pågående projekt. Materialet levereras i en pdf-fil. Naturligtvis arbetar vi tillsammans. Du har sista ordet, för det handlar om vad du tycker. Även om FRIA ORD media vägleder dig.

Vilka tjänster väljer du?

Ta dig en funderare kring vad det är FRIA ORD media kan hjälpa dig med. Du får kvalificerad assistans i ditt bokprojekt i samband med:

  • Formgivning
  • Omslagsdesign
  • Optimering av inlaga och omslag inför tryckning och e-bok-konvertering
  • Publicering
  • Lansering och
  • Marknadsföring

Du får stöd genom processen fram till tryckning eller e-bokskonvertering, publicering och marknadsföring – om och när du vill.

Vill du ha hjälp med något annat, hör bara av dig så får du besked om det är något FRIA ORD media kan hjälpa dig med.

Stöd för författare

Både du som är författare in spe och du som redan är en etablerad författare får stöd och motivation från FRIA ORD.

Är du drabbad av skrivkramp? Lär dig tekniker som sätter igång inspirationen och flödet! Tillsammans ser vi till att få igång ditt flöde på kommando.

Lider du av idétorka? Unna dig en exklusiv kreativitetsstund! Tillsammans finner vi associationer och öppningar i ditt skapande.

Behöver du också hjälp med …

med att boosta din kreativitet då inspirationen slutat flöda?

Eller, önskar du hjälp med att upprätta en lanserings- och/eller en marknadsplan.

Vänd dig då med förtroende till oss!

Kontakta oss